37 ПАНЧЕВАЦА ДАЛО КРВ У АКЦИЈИ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ
У просторијама Црвеног крста Панчево ове среде одржана је нова акција добровољног давања крви, на којој је прикупљно 37 јединица ове драгоцене течности.

Због годишњих одмора, у Црвеном крсту најављују да ће бити до краја месеца одржана још једна ванредна акција. Сваке среде у преподневним сатима у Улици Жарка Зрењанина број 15 одржавају се акције добровољног давања крви.

Сваке године током летњих месеци дешава се да недостају крвне групе, због чега се понекад одлажу и операције, каже Милица Тодоровић, секретакра Црвеног крста Панчево. Вероватно имате апеле о свему што се дешава када су залихе крви у питању, оне јесу на минимуму. То је вероватно слика стања оних који никада нису дали крв. Али када помислите да искључиво и само о вас зависи нечији живот, рађање једне бебе, бићете свесни колико сте потребни једном појединцу. Некоме кога ви не познајете, памтиће вас за цео живот. Многе операције су одложене, многе интервенције јер је акутно лечење приоритет, јер и у тим ситуацијама крв недостаје. Панчевци су више пута показали хуманост на делу, одазивају се на позиве надлежних и дају крв у редовним, али и ванредним акцијама. Све акције које су одржаване у предходном периоду су биле посећене, велики број наших суграђана који су широког срца је дао крв . Ми их сада молимо да наставе истим темпом, а можда и они који никада нису дали крв дођу до наших просторија да се упознамо и да псотану добровљни даваоци крви.Јер никада не знамо да ли ће некоме из наше породице бити неопходна крв.

Акције добровољног давања крви организују се у Панчеву средом од 9 до 12 сати, осим последње среде у месецу када је акција од 13 до 17 сати. Ове среде крв је дало 37 наших суграђана, чиме су омогућили многима лечење. У Црвеном крсту Панчево подсећају да је давање крви добровољно, анонимно и бесплатно. Kрв могу да дају здраве особе старе између 18 и 65 година. Жене могу да дају крв на четири, а мушкарци на три месеца.

Извор: vojvodjanski.com