УСВОЈЕН ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ПАНЧЕВА 2022 – 2028
На данашњој 22. седници Скупштине града Панчева, одборници су усвојили План развоја града Панчева 2022-2028 и одлуку о доношењу Плана генералне регулације Целина 8 – Петрохемија, Азотара и Рафинерија у насељеном месту Панчево.

Маја Витман, градска менаџерка, је образложила значај усвајања Плана развоја, јер су приоритетни правци унапређење пословног амбијента са фокусом на домаћу привреду и пољопривред, улагања у инфраструктуру и програме који унапређују Панчево и квалитет живота грађана, као и зеленија и здравија животна средина. „План развоја представља документ највишег значаја за јединицу локалне самоуправе, кровни документ који смо у обавези да спроведемо у складу за Законом о локалној самоуправи и Закону о планском систему. План се односи на период од наредних седам година и представља планирање, уређење и управљање јавним пословима од општег интереса за локално становништво.

Садржи преглед и анализу постојећег стања, визију, приоритетне циљеве, преглед и опис мера којима смо дефинисали циљеве, као и начин спровођења и праћења. Kоординациони тим испред града који је учествовао у изради Плана развоја је посао урадио уз подршку консултантског тима Бусинесс Девелопмент Солутионс Цонсалтнинг д.о.о. и Економског факултета Универзитета у Београду. Панчево је препознато као перспективно место за улагања и град будућности.

Наша визија и приоритет развоја до 2028. године гласи да Панчево као заједница са атрактивним условима за пословање, породицу и младе, са зеленијом и здравијом животном средином, унапређеном социјалом и комуналном инфраструктуром, поносна на своје културно наслеђе и диверзитет, буде усмерена ка будућности и одрживом развоју“ истакла је Маја Витман у свом обраћању. Такође се захвалила у име локалне самоуправе и своје лично име свим члановима координационог тима на изутетној сарадњи, као и свим грађанкама и грађанима, представницима привреде, удружењима грађана, спортским организацијама, установама, институцијама и медијима који су се укључили и дали свој велики допринос. Скупштина града Панчева именовала је Предрага Живковића за вршиоца дужности директора ЈKП „Грејање“ на период до годину дана, по подношењу оставке Зденке Јокић. Одборници су усвојили и предлоге решења о престанку мандата члановима и именовању чланова школских одбора на територији града Панчева.

Извор: vojvodjanski.com