На свечаној седници Града Вршца предложени лауреати за јавна признања
На свечаној седници Скупштине Града Вршца,  једногласно су усвојени предлози о додели јавних признања у 2024. години. У сусрет још једној прослави празника Светог Теодoрa Вршачког, традиционално ће бити додељена јавна признања појединцима, који су својим радом и делом задужили Вршац и оставили неизбрисив траг.  


  Градоначелница Вршца Драгана Митровић обратила се присутнима и образложила предлоге за овогодишње лауреате:


-За доделу звања „Почасни грађанин Града Вршца," за изузетан допринос афирмацији културних вредности града Вршца, предлажем господина Радета Ракочевића, доктора политичких наука из Београда, који је са својом породицом већ дуги низ година поносни донатор највеће песничке награде за поезију у Србији "Васко Попа", а која се у нашем граду додељује сваке године 29. јуна, на рођендан једног од најзнаменитијих песника на овим просторима.  За јавно признање „Награда за животно дело" за изузетне резултате остварене на пољу културног стваралаштва и очувању баштине, предлажем, професорку музичке културе Анђелку Сучевић, музичког педагога и хорског диригента из Вршца.  Анђелка Сучевић је једна од иницијатора обнављања Музичке школе „Јосиф Маринковић", а своју љубав према уметности и музичком стваралаштву, Анђелка Сучевић је једнако уткала како у своје ђаке, тако и у свој Град- истакла је Митровић и додала:



  -За јавно признање „Повеља Града Вршца" за изузетан допринос у привреди и развоју нашег града, предлажем, господина Ненада Батала, привредника из Вршца. Ненад Батало је кроз своје пословне визије успео да достигне ниво регионалног лидера у производњи папирне амбалаже. Након већ успешно оствареног пословног развоја, 2021. године одлучује да у свом граду оствари најсавременији производни погон и одмах запосли 120 радника. За јавно признање „Повеља Града Вршца"за изузетан допринос у области здравствене заштите и научном раду предлажем неуролога, Др Веселина Савића дугогодишњег лекара Специјалне болнице за психијатријске болести Др Славољуб Бакаловић, Вршац. Доктор Веселин Савић представља пионира у областима доплера крвних судова, неуросонографије и неуроангиологије у нашем граду и оснивач је доплер кабинета при Специјалној болници за психијатријске болести ‘'др Славољуб Бакаловић'' Вршац где је 14 година обављао функцију помоћника директора за медицинска питања.  За јавно признање „Повеља Града Вршца" за изузетан допринос у остварењу капиталних развојних пројеката Града Вршца предлажем Проф. Др Габријелу Грујић директорку Канцеларије за дуално образовање и Националног оквира квалификација у Влади Републике Србије. Успешно радивши као саветник министарства просвете, науке и технолошког развоја за дуално образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја постала је помоћник министра за стратешко планирање, а потом и помоћника министра за дуално образовање и васпитање- рекла је Митровић.


Фото- Град Вршац