Активности у оквиру месеца менталног здравља
Специјална болница за психијатријске болести ''Др Славољуб Бакаловић'' Вршац је јун  – месец менталног здравља обележила разним активностима, а све у циљу промоције бриге о менталном здрављу.


У Центру за ментално здравље одржана је последња у низу радионица са суграђанима на тему ''Депресија'', коју је водила начелница Центра др Катарина Јевдић, спец. психијатрије и системски породични психотерапеут, а Тим Одељења за радну терапију и рекреацију је на Агрико пијаци организовао продајну изложбу радова пацијената. Директор Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац др Јелена Ђокић истакла је да је ментално здравље једнако важно у свакој фази живота – од детињства и адолесценције, па све до одраслог доба.


''Брига о себи је свесна брига о свом здрављу, посебно о свом менталном здрављу и она укључује активности које обезбеђују емоционално, ментално и физичко благостање. Као Установа се трудимо да свакодневно промовишемо бригу о менталном здрављу, али нам је исто тако важно да испратимо и све датуме у којима обележавамо и стављамо акценат на кључне теме које су важне за наше становништво.Овогодишњи Национални месец бриге о менталном здрављу смо обележили низом активности, где су тимови Одељења за радну терапију и рекреацију и Центра за ментално здравље организовали радионице, разговоре са грађанима, промоције, продајне изложбе, изложбе радова, спортско – рекреативне игре и манифестације. Веома је важно да грађани буду упућени да имају могућност да нам се обрате уколико осећају да им је потребна помоћ, разговор или психолошка подршка, а такође стојимо на располагању са свим осталим услугама које наша Установа пружа.Циљ разговора са стручним лицима је да помогну да научимо да препознамо сваку емоцију која нам се јави. Добијањем праве професионалне подршке и излечење постаје лакше када се са неким подели”, истакла је Ђокић. Специјална болница за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац Вас позива да редовно посећујете сајт болнице где Вам је, током посете, омогућен увид у све најновије вести, актуелности и активности које ова болница спроводи.Све информације које се тичу установе становништво може пронаћи на једном месту, од информација о сваком одељењу појединачно, преко важних бројева телефона, информација од јавног значаја, вести и свега другог што је за сваког појединца интересантно.


Извор- Град Вршац