Сектор за ванредне ситуације интервенисао на 50 локација
Услед обилних падавина, припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације од јуче су, интервенисали на 50 локација у Београду, али и у Сремском, Браничевском, Борском, Јужнобанатском, Јужнобачком, Мачванском и Подунавском округу.


Током претходне ноћи највише интервенција било је на територији Београда, где је на 28 локација интервенисало скоро 100 ватрогасаца са 33 возила и пумпом.У 15 интервенција припадници Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани на уклањању стабала, као и у 6 пожара изазваних громом, док су, између осталог, у три интервенције били ангажовани на уклањању лименог крова и извлачењу потопљеног возила.  


Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани у гашењу 11 пожара изазваних ударом грома у Руми, Коцељеви, Смедереву и Београду, као и на уклањању стабала на 23 локације у Беочину, Панчеву, Алибунару, Пожаревцу, Голупцу и Београду.


Ватрогасци-спасиоци су у Беочину из аутомобила на који је услед невремена пало дрво, евакуисали једну особу која том приликом није повређена, а помагали су и становништву у црпљењу воде на девет локација у Бачкој Паланци, Старој Пазови, Смедереву и Београду. На свим интервенцијама до сада, укупно је било ангажовано 154 ватрогасца-спасиоца са 54 возила и 9 пумпи.