Ауто камп у оквиру спортско-рекреативног комплекса „Шљункара“ у Ковину

У оквиру спортско-рекреативног комплекса „Шљункара“ у Ковину, биће изграђен ауто-камп са пратећим објекатима, а пројекат укључује сву инфраструктуру и партерно уређење кампа.

Предвиђено је да све буде реализовано у две фазе, а Министарство туризма и омладине недавно је одабрало извођаче за први део посла.

Уговор вредан готово 96 милиона динара, с ПДВ-ом, биће закључен с групом фирми, „Асинг“ и „Гама -Рам” из Београда и „Г.Ц. Симкон“ из Крагујевца, иначе јединим учесницима на тендеру. Имајући у виду све рокове, као и период за увођење одабраних извођача у посао, радови би требало да почну до краја јесени и трајаће годину дана, пошто ће уговор бити закључен на тај период.

Како се из техничке спецификације, објављене на Порталу јавних набавки, може приметити, у Спортско-рекреативном комплексу „Шљункара“ је у првој фази предвиђена изградња објекта санитарног блока, водоводних, канализационих и електроинсталација, као и ауто- кампа, без простора за шаторе. Осим тога, планирано је и измуљавање језера, уклањање земљаног брда са стаблима, али и набавка и монтажа тобогана и зип-лајна.

„Радови друге фазе, који нису предмет ове јавне набавке, обухватају асфалтирање ауто-кампа, као и постављање бехатон плоча, изградњу трибине, уређење обала (источне каменим набачајем и западне пошљунчавањем), постављање мобилијара (балдахина, кабина за пресвлачење, понте, корпи), уређење платоа за роштиље и вериге, изградњу шахте за водомер и хидроцил, као и повезивање водоводне мреже из ревизионе шахте преко моста до тих шахти, постављање јавне расвете - уличне (11 комада) и за камп (10 комада)“, напомињу надлежни у тендерској документацији.

Простор ауто-кампа имаће два дела - за камп приколице и шаторе, а биће изграђен и санитарни блок, са тоалетима, тушевима и кабинама за пресвлачење, као и кухиња и простор за опрему.

У делу за приколице и возила, укупне површине око 800 квадрата, предвиђена је уређена површина за 12 кампера, са слободним површинама за боравак посетилаца кампа. Тај простор подељен је на два дела, са по шест места, с приступном саобраћајницом ширине три и по метра. Свака јединица, што подразумева паркинг место и припадајући слободни простор, површине по 52 квадратна метра, биће ограђена са три стране, с тим да ће паркинг бити поплочан бехатоном, који ће бити и на делу слободног простора, док ће остатак бити покривен травнатом површином.

Други део кампа, укупне површине 567 квадратних метара, биће уређен у наредној фази и ту је предвиђено десет места за шаторе различитих димензија, с одговарајућим слободним простором.

„Осим пројектованог загревања воде на електро- котао, сасвим је реална могућност искоришћења и соларне енергије за загревање. О томе би требало размислити у наредној фази. Имајући у виду могуће висинске промене нивоа воде у језеру током летњих месеци, веома је важно да се испред тобогана предвиди мали базен који би имао функцију контроле нивоа воде, што је предуслов за безбедно коришћење”, наведено је у техничкој спецификацији, уз напомену да базен није предмет пројекта, по усвојеном пројектном задатку.

С источне стране малог језера пројектоване су монтажне бетонске трибине за око 150 гледалаца, а на платоу од бехатон плоча, северно од трибина, налазиће се тобогани за децу и одрасле. Осим тога, биће уређен и плато за роштиљање.

Извор-Дневник.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *