Девет милиона динара за енергетску санацију стамбених објеката

Девет милиона динара добио је Град Вршац по основу Програма енергетске санације породичних кућа и станова а уговори су у петак, 21. јула, потписали представници локалне самоуправе у Министарству рударства и енергетике.

Грађани са целе територије Града Вршца моћи ће од септембра па до краја године да конкуришу за набавку материјала и радове на побољшању енергетике ефикасности својих домова, док ће Град Вршац у предстојећем периоду најпре, упутити Јавни позив за извођење радова, заинтересованим привредним друштвима и предузетницима.

-Ово је трећа година заредом како Град Вршац заједно са Министарством рударства и енергетике суфинансира побољшање енергетике ефикасност наших суграђана, нарочито је то значајно због енергетске кризе која је захватила цео свет, што представља наставак једне добре праксе, на чему је већ у овој години утрошено 11,4 милона милиона динара, тако да ову годину можемо сматрати годином енергетске ефикасности, јер ћемо наше суграђане помоћи са преко 20 милиона динара. До сада је субвенционисани део износио 50 процената од укупне вредности инвестиције износа, док од ове јесени наши суграђани могу очекивати суфинансирање од чак 65 процената инвестиције, уколико се одлуче за више мера односно радова од једном. Конкурс за Програма енергетске санације породичних кућа и станова односи се на замену столарије, уградњу централног грејања са могућношћу набавке новог котла, као и за изолацију термоомотачем- изјавио је након потписивања уговора Слободан Јованов, члан Градског већа задужен за пољопривреду и заштиту животне средине и руководилац пројекта енергетике санације Града Вршца.

Фото- Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *