Белоцрквански карневал спој маште и креативности

Локална самоуправа општине Бела Црква и ове године била је на висини задатка и организовала традиционални карневал. Интернационална карневалска поворка продефиловала је центром Беле Црква, а маштовити експонати и раскошни костими одушевили су публику.

Организован је и свечани пријем за чланове Федерације европских карневалских градова и представнике карневалских група, а њима су домаћини били председница Општине Бела Црква Виолета Симић и председник Скупштине општине Марјан Алексић.

-Захвалила бих се свим члановима Федерације европских карневалских градова који су дошли да нас подрже и драго ми је што се наша карневалска породица из године у годину све више проширује. Посебно бих се захвалила господину Ларсу Алгелу који је данас са нама и на подршци коју нам пружа да наша манифестација траје толико година”- нагласила је Виолета Симић.

По први пут у Белој Цркви био је и Ларс Алгел председник Федерације европских карневалских градова, а посебна част је била и долазак Отправника послова амбасаде Малезије у Београду Кхаирула Тазрила Тармизија.

Главном улицом у Белој Цркви продефиловале су маске и костими богатог оригиналног колорита. Учесици карневала стигли су из неколико земаља а међу њима  из Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније, Словеније, Републике Српске, али и из и Бугарске и Малезије.

Фото- еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *