Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“ од 9. до 13. јула

Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“ у Вршцу ове године биће одржан у периоду од 9. до 13. јула. Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је било речи о програму овогодишње манифестације која обећежава и јубилеј, 30 година постојања.

Према речима Владимира Бошковића, директора фестивала, Град Вршац ће још једном угостити бројне извођаче и фолклорне групе из различитих земаља, пружајући им платформу да покажу своје таленте и да се повежу с културама других земаља учесница.

9. јула наступају јуниорски и сениорски ансамбли културно-уметничких друштава са територије града Вршца и суседних општина, а 10. јула, концерт ће одржати оркестар Националног савета румунске националне мањине.

Ансамбли из Панаме, Грузије, Пољске, Бугарске, Румуније и Чешке, два реномирана ансамбла из Србије „Електропорцелан” Аранђеловац и АНИП „Смедерево“, као и ГКУД „Лаза Нанчић” наступиће у оквиру званичног фестивалског програма који ће се одвијати на великој бини у центру града од уторка 11. до четвртка 13. јула.

Фото- Удружење туристичких новинара Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *