БОГАТСТВО ПРЕДАКА И ОВЕ ГОДИНЕ У МЕСИЋУ

Удружење жена „На извору поточића" из Месића организовало је друго издање манифестације „Богатство предака". У сарадњи са удружењима жена из Вршца, Уљме, Гудурице, Јасенова, Гребенца, Владимировца и Уздина, уз песме локалног оркестра, житељи Месића и гости, могли да виде како је некада изгледао један радни јесени дан на селу.

Своје умеће су показала и деца из основне школе из Месића, истурено одељење ОШ „Олга Петров Радишић" из Вршца, у дворишту Дома културе, а после одиграног кола, дружење се наставило уз кувани пасуљ за све учеснике и посетиоце. У име Града Вршца, догађају су присуствовали чланови Градског већа Славиша Максимовић, задужен за рурални развој, и др Трајан Качина, задужен за културу.

„Част нам је да будемо данас у Месићу, живописном месту пун традиције и културног богатства. Удружење жена „На извору поточића", својим сталним активностима и залагањем, успешно чува обичаје, традицију и сећање на предаке, на некадашњи начин живота којим смо сви били и остали повезани. У име Града, желим вам честитати на успешној манифестацији и уверити Вас да локална самоуправа ставља велики акценат на развој сеоских средина, али такође и на очување културног идентитета свих житеља Вршца и села са територије Града Вршца. Драго ми што се налазимо у Дому културе, који је био обновљен уз помоћ локалне самоуправе и тако је поново постао центар културних збивања у Месићу. Гостима и домаћинима желимо још пуно успешних издања овог лепог започетог обичаја. Да не заборавимо некадашње обичаје, али уједно да заједно створимо нове, конструктивне и дуготрајне успехе", рекао је др Трајан Качина.

Grad Vršac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *