ДАН ПЕШАЧЕЊА ОБЕЛЕЖЕН У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Планинарско друштво „Kарпати“ већ традиционално обележило је Дан пешачења у општини Бела Црква. У питању је најмасовнија републичка манифестација коју организује Планинарски савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Циљ догађаја је да што више људи у Србији тога дана крене у организовану шетњу и пешачење, под слоганом „Kорак ближе здрављу“. У данашњици у којој је све мање квалитетног кретања циљ је да се ова активност подстакне код што више људи у свим узрасним добима.

Планинарска друштва из готово целе Србије узела су активно учешће у организовању и осмишљавању самих стаза. Оне су биле од пар километара до више десетина, на различитим теренима. ПД „Kарпати“ у својој мисији, поред испуњавања потреба у спортским дисциплинама својих чланова и учешћа на планинарским акцијама у земљи и региону, свакако има и промоцију и активно презентовање природе и атрактивних локација на територији општине Бела Црква, како локалном становништву које свој крај не познаје довољно, тако и свим планинарима и заинтересованима из целе Србије и шире, где су друштвене мреже и медији свакако међу најбитнијима за презентацију.

Извор: infobc.rs