КОНТИРАНА ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

 

 

 

Кисић је у Ковачици, заједно са помоћницом у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, разговарала са младим особама са инвалидитетом које тренирају џудо, њиховим родитељима и тренерима.

 

Да препреке за особе са инвалидитетом не постоје уверили смо се много пута, па и данас. Ви сте пример за то да, када се нешто искрено жели, то се може и остварити. Драго ми је што је Удружење „Плави анђео“ из Ковачице препознало колико је значајно да се и ви активно бавите спортом, навела је Кисић.

 

Министарка је истакла да је бављење спортом веома важно за сваког човека, за његово боље физичко и ментално здравље и да је ово најбољи начин да се особама са инвалидитетом да подстрек за то да се активно баве спортом и да то буде део њихове свакодневице.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, континуирано подржава рад Удружења „Плави анђео“, које спроводи пројекат „Инклузивни џудо – џудо за све“ и за њихове активности до сада је определило близу 3 милиона динара.

 

Инклузивном џудо тренингу присуствовали су и начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан и председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик.