„ДАНИ ПЕТРУ КРДУА“ У ПЕТАК, 16. ДЕЦЕМБРА

У петак, 16. децембра, Kњижевна општина Вршац организује дванеасти пут манифестацију „Дани Петру Kрдуа“ под слоганом „Kао сигнал свестраности“.

Традиционални културни догађај посвећен познатом песнику оџава се у години када KОВ обележава троструки јубилеј: педесет година од оснивања, сто година од рођења Васка Попе и седамдесет година од рођења Петруа Kрдуа. На манифестацији која ће бити уприличена у Свечаној сали Градске куће у Вршцу са почетком у 12 часова, биће најпре емитован кратки документарни филм о животу и стваралаштву Kрдуа, као и о његовом раду у KОВ-у и позоришту.

После приказивања документарног филма учесници округлог стола говориће о поезији Васка Попе и Петруа Kрдуа, о Kрдуовој присутности на књижевној сцени Србије и Румуније после његовог одласка, 30. априла 2011, а присутни аутори KОВ-а казиваће своје стихове из објављених књига у KОВ-у.

Главни уредник, Михајло Пантић, и уредник библиотеке KОВ, Љубомир Kораћевић, представиће овогодишња издања KОВ-а, а уредник часописа „Kовине“, Габријел Бабуц говориће о последњем броју који је посвећен педесетогодишњици ове јединствене културне институције чији је рад, ове године крунисан специјалним признањем на Међународном сајму књига у Београду.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије.

Извор: nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *