ДВА ВРШЧАНИНА НА АТЛЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ
Два Вршчанина и члана Вршачког атлетског клуба 1926, Милош Драговић као такмичар и Ненад Хабибовић као тим лидер репрезентације Србије, представљаће нашу земљу на првом Првенству Европе за сениоре и сениорке у трци на 50 километара, које ће се одржати 8. октобра у месту Авила близу Мадрида у Шпанији.

"На Првенству у Шпанији учествоваће такмичари и такмичарке из 16 земаља Европе, а нашу земљу, поред Милоша Драговића из ВАK 1926 представљаће Kристијан Стошић (Врањски маратонци) и Милош Дајевић (АK Хајдук Маратон тим Kула). “Захваљујући напорном раду и резултатима, наши такмичари заслужено су добили позив селектора Едина Зуковића да представљају нашу земљу на овом првенству Европе коме се овим путем и захваљујемо на позиву.Ово је велика ствар и за наш Вршачки атлетски клуб 1926 који је добио прилику да први пут у историји Вршца има свог представника на оваквом такмичењу.

Поред такмичара, имамо и официјелно лице и тиме ће се стећи нова искуства и знања, која могу да нам помогну у будућности у организовању сличних или чак и истих првенстава код нас у нашем Вршцу. Само да напоменемо да смо већ два пута били организатори државног првенстава у планинском трчању, поред преко 30 одлично организованих трка у последњих 10 година”, рекао је Ненад Хабибовић председник ВАK 1926.

Извор: evrsac.rs