НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ У ОПШТИНИ БЕЛА ЦРКВА
Првог септембра у школске клупе на подручју Општине Бела Црква село је 113 ђака првака. Локална самоуправа и ове године издвојила је средства за помоћ ђацима првацима у појединчаном новчаном износу од 5000 динара.

Основе школе на територији општине Бела Црква спремо су дочекале почетак нове школске године, а малишане у ОШ “Доситеј Обрадовић” посетила је председница општине Бела Црква Виолета Симић.

“И ове године врло емитован почетак школске године. Ми смо потрудили заједно са директорима школа да спремно дочекмо први септембар. Малишани су ту заједно са својим учитељицама, а ми смо из нашег скромог буџета определили средства да помогнемо родитељима и да овај дан њима буде лакши, а деци лепши.

Трудимо се да не само данас будемо ту, већ да им будемо подршка током њиховог одрастања и образовања”, рекла је Виолета Симић. Данас је посебан дан за наше ученике, нарочито за ђаке прваке који почињу ново поглавље у свом одрастању рекао је директор ОШ “Доситеј Обрадовић” Адриано Југа. Малишани су се добро снашли у ђачким клупама, почетак школе је догађај пун емоција за ђаке прваке и њихове родитеље, истакла је учитељица Сања Станковић.

Из буџета општине Бела Црква обезбеђена је и једнократна помоћ за кориснике права новчане социјалне помоћи Центра за социјални рад „8. Мај“ Бела Црква за куповину уџбеника и школског прибора и за децу старијег узраста, ужину и за финансирање међуградског превоза.

Извор: evrsac.rs