ФК „Долина“на четвртом месту Прве јужнобанатске лиге

После свих 30 одиграних кола Прве јужнобанатске лиге у сезони 2022/23 су фудбалери Долине из Падине завршили на четвртом месту на табели од шеснаест клубова.

Подсећамо, после првог дела првенства били су десети. “Црвено-плави” су скоро половину утакмица решили у своју корист – четрнаест, у шест су ремизирали а десет сусрета изгубили. Падина има сакупљених 48 бодова, 71 гол су постигли, 40 примили уз гол разлику плус 31. Долина није знала ни за бод у прва три кола шампионата, као и у прва четири октобарска кола. У последњих шест дуела шампионата остварили су све победе осим утакмице у Уљми – тамо су ремизирали са Партизаном. Против Потпорња славили Падинци највећом победом од 6:0 у јесењем делу првенства а против Вултурула истим резултатом у пролећном делу шампионата. Обе утакмице је Долина одиграла код куће. Највеће поразе забележила је Долина у првом делу првенства: на гостовањима у Белој Цркви и Гребенцу – против БАК-а и Вултурула било је по 4:0. Долина има са Доловом трећи напад у лиги и са Спартаком из Дебељаче и БАК-ом из Беле Цркве најбољу одбрану.


Подсетимо, у претходном петнаестогодишњем периоду је Долина наш најуспешнији клуб: у сезони 2008/09 је Падина боравила у Војвођанској лиги Исток, затим четири сезоне у Српској лиги Војводина, сезоне 2013/14 је играла у Првој лиги Србије, другом државном рангу. После две сезоне у Српској лиги Војводина и једне у Војвођанској лиги Исток, “црвено-плави” већ шесту сезону се такмичи у Првој јужнобанатској лиги. У поменутих петнаест сезона одиграли су 444 првенствених мечева, победили су 201 дуел а 89 одиграли нерешено. Затресли су мрежу противника 736 пута а примили 612 голова.

Извор- ТВ ОК

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *