Градоначелница угостила Организациони одбор за Богојављенско пливање
Градоначелница Вршца Драгана Митровић, угостила је у свом кабинету, делегацију Организационог одбора за Богојављенско пливање. Представници Одбора, на челу са Протојерејом-Ставрофором Огњеном Вељанчићем и јерејом Владимиром Симеуновићем, уручили су захвалницу Граду Вршцу, на помоћи у организацији целокупног догађаја, а која је присутна свих ових година.


Из организационог одбора истакнуто је да, је са годинама подршка Града Вршца бивала све значајнија, као и да је сарадња са локалном самоуправом у овом тренутку на највишем нивоу. Поред Града Вршца, у организацију су укључени и ЈКП Други октобар, Центар Миленијум, НП Стерија, Дом здравља Вршац, Полицијска станица Вршац и Ватрогасно спасилачка јединица у Вршцу. Ова традиционална манифестација, одржава се на Градском језеру у Вршцу 12. пут и ове године окупиће рекордан број такмичара, њих чак 62.Такмичари су након пријаве, најпре морали да прођу лекарски преглед у Служби медицине рада Дома здравља Вршац, како би били уврштени у званични део програма. Град Вршац и Српска Православна Епархија Банатска, позивају све суграђане да у петак на празник Богојављења, на Градском језеру дођу и у што већем броју подрже богојављенске витезове који ће пливати за Крст часни.


Програм манифестације у петак 19.01.2023. године, почиње у 8:00 Светом Архијерејском Литургијом у Саборном храму Светог Оца Николаја у Вршцу, коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ банатски Господин Никанор, потом ће у 11:00 у порти Саборног храма бити формирана литија, која ће се до Градског језера кретати Дворском улицом, Тргом Светог Теодора Вршачког и булеваром Милоша Обилића. Уз пригодан програм, званично надметање за Крст часни, на Градском језеру почеће тачно у подне.


Град Вршац