У току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем
Центар Министарства одбране Панчево, обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је и даље у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем ( мартовски упутни рок у 2024.) и Војно стручно оспособљавање за резервне официре ( мартовски упутни рок у 2024. години ).


Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса : Општи услови: - да је држављанин Републике Србије; - да није осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела (док казну не издржи или не буде пуштен на условни отпуст); - да се не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности; - да је здравствено способан за војну службу; - да није одслужио војни рок са оружјем и - да има место пребивалишта на територији Републике Србије.


Поред општих услова кандидат за војно стручно оспособљавање за резервне официре мора испуњавати и следеће услове: - да има завршене основне академске студије односно основне струковне студије од значаја за Војску Србије; - да испуњава услове прописане за регруте који се упућују у посебне јединице Војске Србије и - да има позитивну безбедносну проверу -Заинтересовани кандидати могу извршити пријаву за ДСВР и преко портала е- Управе ( апликација „ Добровољац") или на шалтерима ЈП „ Поште Србије." Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs, или у Центру Министарства Одбране Панчево, адреса Милоша Обреновића бр.1, Панчево, где могу поднети и пријаву. После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у један од три центра за обуку Војске Србије- Сомбор, Ваљево или Лесковац.Закон о војној, радној и материјалној обавези, прописује да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног са оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.