ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАНОВИЋ ПОЖЕЛЕО ПРВАЦИМА СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

Александар Стевановић, градоначелник Панчева присуствовао је свечаном пријему ђака првака у ОШ „Васа Живковић“ у Панчеву. Он је том приликом првацима пожелео срећан полазак у школу, али и свим ђацима који су од данас поново у ђачким клупама. Истакао је да је 1. септембар важан дан за све ђаке прваке, али и за њихове родитеље.

„Желим да вам школовање представња нову, занимљиву игра. Да стичете нова знања и нове другаре, јер школа је место где учите, али и место где се дружите и играте. Желим да вам школа не представља обавезу, него да с радошћу идете у школу и када одрастете да имате лепе успомене из ђачког доба. Уз помоћ наставника, родитеља и другара мислим да ћете лако савладати слова и бројеве и задатке које будете добијали, јер је ђачко доба најлепше и најбрезбрижније доба. Град Панчево ће наставити да улаже у образовни систем и да подржава ђаке, мотивише их и награђује за постигнуте успехе, као што то радимо већ дуги низ година. Ваш задатак је да учите, а наш задатак је да вама, деци, омогућимо и помогнемо да што лакше усвајате нова знања, да вам олакшамо да савладате сваку препреку, како бисте израсли у образоване, задовољне, добре и одговорне младе људе. Без образованих младих људи није могућ ни даљи напредак и развој нашег града, зато ћемо наставити да подржавамо, улажемо, развијамо и да прилагођавамо образовни систем, како би вас што боље припремили за будућност. Свим првацима желим срећан почетак школске године, али и свим осталим ђацима који се враћају у школске клупе желим успешну нову школску годину“ рекао је Александар Стевановић.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева посетила је ОШ „Олга Петров“ у Банатском Брестовцу и поделила поклоне првацима.

„Град Панчево континуирано води бригу о школама и о деци, како у граду, тако и у свим насељеним местима. У сарањи са Комитетом за безбедност саобраћаја свим ђацима првацима, у школама се обезбеђују флуоресцентни прслуци и флуоресцентне торбе ради њихове веће безбедности, како би били уочљивији другим учесницима у саобраћаја. Ми ову прилику често користимо и да апелујемо на све возаче да буду посебно опрезни у зонама школе како би повећали безбедности наше деце“ нагласила је Купрешанин.

Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање је у ОШ „Бранко Радичевић“ поздравила ђаке прваке и пожелела им успех током школовања.

„Добро дошли у свет науке, уметности и дружења. Вредно радите, научите своја права, али и обавезе и остварите се у ономе што будете највисе волели. Зелим, да вам школа остане у лепим успоменама и честитам вам полазак у први разред“ рекла је том приликом Татјана Божић.

У овој школској 2022/23. години укупно је уписано 1135 првака на тероторији града Панчева.

Извор: pancevo.rs