ХЕМИЈСКО-МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Јуче је у Хемијско-медицинској школи обележен Међународни дан заштите животне средине, емитовањем презентација које су припремиле ученице 2-1 Маја Никшић и Теодора Рудинац којом су приближиле важност очувања животне средине кроз изворе загађења воде,ваздуха и земљишта и негативног утицаја на живи свет,ланце исхране и самог човека.

Ученица Таиса Дељанин (1-6) презентовала је рад на тему Обновљиви извори енергије за који је награђена од стране Покрајинског секретаријата 2. наградом. Овом темом истакнут је значај коришћења обновљивих извора енергије ,али и потенцијала Републике Србије којим се традиционални извори могу заменити.

Пуштен је и филм одељења 1-2 којим су учествовали на Међународном конкурсу поводом обележавања Дана планете земље у коме су ученици приказали лепоту наше планете и значај очувања исте. Наши гости били су чланови Градског већа,господин Слободан Јованов задужен за заштиту животне средине и господин Мирослав Лепир члан Градског већа задужен за образовање који су се обратили ученицима и присутним професорима. Цео догађај употпуњен је садњом цвећа које нам је даровало Градско зеленило подршком града Вршца.

Извор: vrsac.com