НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА НАЈБОЉЕ ПАНЧЕВАЧКЕ ОСМАКЕ
Носиоци Вукове дипломе и ђаци генерације свих основних школа са територије Панчева, дан су провели на наградној екскурзији коју Град организује већ седам година.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање, која је ишла са њима, рекла је: „Задовољство ми је што могу да кажем да седму годину за редом, носиоце Вукове дипломе свих основних школа са територије града Панчева, из града и свих насељених места, укључујући најбоље ученике ШОСО „Мара Мандић“, град Панчево награђује путовањем. Град је за ову намену издвојио око 750.000 динара, али то није једина награда „вуковцима“ и ученицима генерације основних школа града Панчева. Њима ће такође бити уплаћен износ за поклон књигу од стране Града. Kао што знате, град Панчево награђује и ученике генерације и носиоце Вукове дипломе средњих школа у новчаном износу. Додела ће бити уприличена током јуна месеца. Наравно, Град награђује и студенте, тако да можемо са поносом да кажемо да бринемо о нашим младим нараштајима и очекујемо да сви ти најбољи ђаци и студенти заврше оно што желе, остваре се у професионалном, али и приватном животу, остану у нашем граду и својим знањем, трудом, радом и успехом га унапреде.“ Ове године обилазећи Текију, Голубац, манастир Тумане и Сребрно језеро најбољи ђаци су учили и дружили се.

Возили су се бродом кроз Ђердапску клисуру, видели су Трајанову таблу, уклесану у стени статуу последњег дечанског краља Децебала, православни манастир Мраконија и пловили су где је Дунав на целом свом току најдубљи, али и где је на целом свом току најужи. У школској 2021/2022. години у основним школама које се налазе на територији града Панчева има 155 ђака, носиоца Вукове дипломе и 20 ученика генерације.

Извор: pancevo.rs