Из програма Културног центра Панчева

Свечано отварање Класик Феста биће одржано 8. јуна у 20часова у Римокатоличкој цркви Св. Карла Боромејског у Панчеву, када ће бити изведена дела Равела, Жоливеа, Дебисија и Риса, у интерпретацији интернационалног састава који чине Хана Параушић (харфа), Роберт Лакатош (виолина), Миладин Баталовић (виолина), Јожеф Бисак (виола), Сења Румукаинен (виолончело), Николај Сајко (виолончело), Слободан Герић (контрабас), Милена Липовшек (флаута), Огњен Поповић (кларинет), Ненад Јанковић (фагот), Боштјан Липовшек (хорна) и Лоренцо Коси (клавир). Улаз на концерт је бесплатан.

У Кафе „Галерија” Панчево, у 11.00, у петак, 9. јуна биће одржана БУДИ радионица сценаристкиње Ане Јанковић „Осмисли свој спот”.

У петак, 9. јуна у Евангеличкој цркви у Панчеву у 20 сати на програму Класик Феста су дела Плејела, Меркуа, Седлара и Фибиха. Дела изводе Миладин Баталовић (виолина), Николај Сајко (виолончело), Милена Липовшек (флаута), Огњен Поповић (кларинет), Доситеј Новаковић (кларинет), Ненад Јанковић (фагот), Боштјан Липовшек (хорна) и Лоренцо Коси (клавир), а улаз на програм је бесплатан за све посетиоце.

У суботу, 10. јуна на Платоу испред КЦ Панчева у 11.00 на програму је БУДИ Бувљак за децу! Сви знамо да је Немачка земља гост-домаћин овогодишњег БУДИ-ја. Мислили смо и размишљали да ли постоји нека сличност између главног града Немачке – Берлина и нашег Панчева и схватили: да! Бувљак! И један и други град су познати по својим бувљацима! Зато вас позивамо да ове суботе на плато испред Културног центра Панчева изнесете све са чиме сте спремни да се растанете – књиге, играчке, крпице, цртеже, ђинђуве, шналице, свешчице (можда и неке свеже колаче, лимунаду, оранжаду) и да их размените, трампите (или продате!) за нешто вама ново и занимљиво.

Од 12 сати на истом месту биће промовисан албум „Музика за зелену планету” и спот првог сингла с албума, песме „Баба комшиница”

Истог дана у Светосавском дому у 20 сати биће одржано треће вече Класик Фест-а, уз композиције Менделсона, Кодаља и Моцарта, у извођењу Роберта Лакатоша (виолина), Јожефа Бисака (виола), Сење Румукаинен (виолончело) и Лоренца Косија (клавир). Улаз на овај програм је такође бесплатан.

У недељу, 11. Јуна у 12 сати у БУДИ павиљону у Народној башти на програму је БУДИ АРТ ЕКО-КАМП 4 биће одржан концерт саксофониста Александре Нинић, Теодоре Нинић, Страхиње Јаћимовића, Хане Јаћимовић, Огњена Пендића и Михајла Стефанова, из класе проф. Срђана Пауновића МШ „Јован Бандур” Панчево. Такође, биће одржана и представа „Коцкице и три девојчице” у режији Ђорђа Радовановић.

Завршне вечери Класик Фест-а, у недељу, 11. јуна у Културном центру Панчева, на програму је Дисцо партy с Балканском камерном академијом, уз диригента Александра Којића. Улазнице по цени од 1.000 рсд могу се купити на билетарници Културног центра.

У петак, 16. јуна у 19.00 у Фоајеу Културног центра биће отворена изложба слика Удружења инвалида рада и ОСИ Града Панчева, Изложене слике су настале у периоду од 2021. и 2022. године на сликарским радионицама које се одржавају сваке среде у времену од 10 до 13 часова у просторијама Удружења, Војводе Радомира Путника 19, Панчево. Радионице води од самог оснивања, сликарка Јелена Бадњевац Ристић. Излагачи су Ембели Лајош, Јовановић Анђелка, Лукић Миленко, Накарада Илија, Новковић Весна, Почуча Божана, Рашајски Зорица, Снежана Милановић Наумовић, Стефановић Ката, Шеберле Шандор.

013инфо.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *