Конкурс за финансирање/суфинансирање пројеката ромских организација цивилног друштва у 2023. години

Градоначелник града Панчева расписује конкурс за финансирање/суфинансирање пројеката ромских организација цивилног друштва у 2023. години.

Предмет конкурса

Имплементација мера и активности у складу са Стратегијом за инклузију Рома у Републици Србији за период 2022 – 2030. као и неговање и очување ромске културе и традиције.

Право учешћа имају регистроване ромске организације цивилног друштва.

Општи критеријуми за избор пројеката

  1. Пројекат треба да се односи на реализацију мера и активности предвиђених Акционим планом за друштвену интеграцију Рома у граду Панчеву у складу са Стратегијом за инклузију Рома у Републици Србији за период 2016 – 2025, као и да буде везан за неговање и очување ромске културе и традиције.
  2. Циљеви пројекта треба да се односе на идентификоване потребеодређених циљних група
  3. Пројект треба дасадржи мерљиве показатеље резултата

Једна организација може учествовати на овом конкурсу са једним предлогом пројекта.

Максимални износ финасирања/суфинансирање пројекта

За реализацију овог конкурса предвиђен износ је 1.000.000,00 динара. Износ одобрених средстава за реализацију пројекта се утврђује на основу вредновања пројектних активности и броја обухваћених корисника пројекта.

Објављивање и преузимање документације

Конкурс се објављује на званичној интернет презентацији града Панчева, порталу е-Управа и Огласној табли Градске управе града Панчева и биће отворен до 15.06.2023. године, те се предлози пројеката и програма могу достављати у назначеном року.

Град Панчево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *