Изложба и радионица у оквиру Месеца менталног здравља

На платоу испред Градске куће, данас је одржана изложба и радионица на отвореном, штићеника СБПБ "Славољуб Бакаловић". Изложба и радионица су део програма у оквиру Месеца менталног здравља, а данашњи догађај је организовао Одсек за радну терапију и рекреацију. Према речима организатора, у питању је начин уметничког изражавања штићеника овог одељења који функционише више година. Тако су настале прелепе слике, користе се акварел техника, уљане боје, графичке оловке итд. Неки од најупечатљивији радова на овој изложби, били су они рађени у дрворезу, са различитим националним или навијачким темама.

Изложби су међу осталима присуствовали и чланови Градског већа, Др Јелена Ђокић, Др Трајан Качина и Мирослав Лепир, директорка СБПБ "Славољуб Бакаловић" др Татјана Воскресенски, руководилац Одсека за радну терапију и рекреацију, Ливија Станојев као и многи други суграђани.

"Уменост не познаје границе и оквире, не пита где се налазимо или чиме се бавимо. Уметност је део душе коју испољавамо на различите начине и могу Вам рећи да сам одушевљен креативношћу свих аутора као и самим начином рада. Неки радови могу парирати много познатијим уметницима и посебно ми је драго што су изложба и радионица испред Градске куће, како би и случајни пролазници могли да виде ова дела" - изјавио је Др Трајан Качина, члан Градског већа за културу.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *