ИЗЛОЖБА -ВРШАЦ И ВРШЧАНИ НА ПОШТАНСКИМ МАРКАМА-

У оквиру обележавања Славе Града, Светог Теодора Вршачког, у фоајеу Конгресне дворане Центра Миленијум приказана је изложба "Вршац и вршчани на поштанским маркама".

Изложбу су свечано отворили градоначелница Вршца Драгана Митровић и заменик управника Универзитетске библиотеке у београду Др Адам Софронијевић Аутор ове изложбе је Александар Деспотовић, док је изложбу графички реализовала Надежда Скочајић. Изложба обухвата избор филателичких издања-поштанских марака, чије је тема град Вршац и знаменити вршчани.

"Процес настанка ове изложбе није био тежак, а ни дуг јер су на њој радили истакнути стручњаци ове области. Поштанске марке исказ су важности одређене теме за државу Србију, узимајући у обзир да је град Вршац један од ретких који може да се подичи тако дугом и богатом историјом, културном историјом, прелепом и очуваном природом и бројним значајним појединцима, онда није случајно што је Вршац захваљујући „Пошти Србије", први међу градовима, који је презентован на овакав начин." изјавио је Др Софронијевић Отварање изложбе уприличено је за Дан нашег града, она је дар „Поште Србије" Вршцу и вршчанима, који ће изложбу у наредном периоду моћи да погледају у холу Градске куће.

Извор: vrsac.com