ПОСЕТА И ОБИЛАЗАК КОМПАНИЈЕ БРОСЕ У ПАНЧЕВУ

За ученике Основне школе „Исидора Секулић“, али и за све заинтересоване ученике осталих основних школа на територији града Панчева, организована је посета и обилазак неколико погона интернационалне компаније Бросе д.о.о. Панчево, која се налази у Северној пословној зони.

Ова врста активности за ученике осмог разреда основне школе организована је од стране града Панчева. Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, заједно је са наставницима и ученицима посетила поменуту фабрику, а у оквиру програма професионалне оријентације за ученике осмог разреда основне школе. Ученицима је овај обилазак био изузетно значајан и са великим интересовањем су се пријавили за посету фабрици Бросе. Њих су дочекали запослени у фабрици и са великим стрпљењем повели ученике у обилазак.

Са својим разредним старешинама ученици су обишли делове ове савремене фабрике, где су присуствовали презентацији о компанији и њеној историји, имали прилику да виде како изгледа производња у фабрици, а могли су и да поставе питања о будућим занимањима, као и да увиде шта је посао инжењера у аутомобилској индустрији. Ово је још један од начина на који град Панчево пружа подршку матурантима и усмерава их у складу са актуелним потребама тржишта рада. Обилазак је веома значио многим ученицима за одабир будућег занимања.

Извор: pancevo.rs