ЈП „Полет“ Пландиште покренуо акцију помоћи суграђанки којој је изгорела кућа

Јавно предузеће Полет Пландиште, у сарадњи са Месном заједницом Пландиште, покренуло је радну акцију и пружање помоћи З.К. из Пландишта како би се санирале последице настале након стравичног пожара који је захватио њену породичну кућу.

Захваљујући брзом интервенцијом ватрогасно спасилачке јединице пожар је локализован и спречен је настанак штете на суседним објектима. Према још увек незваничним информацијама, до пожара је дошло услед квара на инсталацијама.

Радове на санацији објекта посетио је и Мирослав Петровић, директор ЈП Полет Пландиште.

“Велика материјална штета која је настала на кровној конструкцији, обилне падавине, врло лако могу да оштете и сам објекат. Ова прилично потресна трагедија, подстакла је раднике ЈП Полет Пландиште да се организују и притекну у помоћ и макар привремено санирају кровну конструкцију како би се спречио настанак штете веће вредности на самом објекту. З.К. живи сама у кући, у пожару задобила је лаке телесне повреде у виду опекотина и најмање што смо могли да учинимо је да јој помогнемо макар у санацији дела објекта који је претрпео највише штете. ЈП Полет Пландиште ставило је на располагање неопходну механизацију и наши суграђани су врло брзо уклонили сав шут, сагореле остатке и приступили постављању дела кровне конструкције. Када се догоди оваква трагедија, када неко изгуби кров над главом, заједничким акцијама и деловањем показујемо емпатију, солидарност, жељу да својим малим доприносом учинимо неку промену и помогнемо када је то најпотребније. Захвалио бих се свима који су учествовали у овој радној акцији, што су својим чином дали пример другима и што су помогли овој баки да у потпуности не изгуби кров над главом”, истакао је Мирослав Петровић, директор ЈП Полет Пландиште.

Извор-еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *