Караван „Можемо заједно“ обишао и Вршац

У оквиру каравана „Можемо заједно" у посети Градској кући у Вршцу, боравила је Деа Ђурђевић, новинарка и председница удружења „Будимо безбедни" Том приликом је нашем младом суграђанину, студенту Факултета музичке уметности, Огњену Инђићу, уручен симболичан поклон као подршка у даљем успешном студирању.

Огњен Инђић је изузетан таленту за музику који је у најранијем узрасту остао без вида, али га то није спречило да храбрим корацима корача ка својим циљевима. Тако је уз подршку породице похађао редовну основну и музичку школу, а затим успешно завршио и гимназију и Средњу Музичку школу у Вршцу , где је проглашен за ђака генерације. Након тога уписује се на Музичку академију и са изузетним успехом наставља ка остварењу свог циља да постане познати, школовани певач. Град Вршац као сензибилисана средина континуирано је пружао и пружа помоћ кроз услуге подршке у образовном систему и систему социјалне заштите.

Посети су присуствовали чланови већа Маја Ристић -Лажетић и Мирослав Лепир. Tом приликом, гостима су представљене мере и услуге социјалне заштите и подршке у образовању које Град Вршац реализује у циљу унапређња положаја особа са инвалидитетом и њиховим равноправним учешћем у све активности друштва, као и о финансијској подршци удружењима из обасти социјалне и здравствене заштите које се баве унапређењем положаја особа са инвалидитетом. Разговарано је и о даљим плановима и мерама на унапређењу положаја особа са инвалидитетом , као и о будућој сарадњи, при чему је истакнуто да Вршац заиста јесте пример добре парксе у подршци особама најостељивијих друштвених група.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *