Интеркативна представа за децу у оквиру Дечије недеље

У оквиру обележавања Дечије недеље, вршачко Народно позориште „Стерија", позива децу да погледају најновију Интерактивну представу за децу (и одрасле) „Камена срца“ по тексту Марине Миливојевић Мађарев и у режији Бојане Иванов-Ђорђевић.

Такође, Позориште почиње са активностима оснивања Градске дечје и омладинске сцене при Народном позоришту „Стерија“, која ће бити потпуно бесплатна за сву децу и младе Вршца и насељених места околине.

Ова сцена предвиђа рад са децом и младима методама Примењеног позоришта у оквиру ког програма ће полазници имати прилику да се ближе упознају са радом позоришта, али и да савладавају технике и развијају вештине сценског говора, покрета, глуме и да учествују у реализацији представа као непосредни извођачи и учесници. У процесу рада са децом и младима планирано је такође и укључивање професора и студената Департмана Примењеног позоришта новосадске Академије уметносту.

Полазничке групе за овај сегмент рада Народног позоришта „Стерија“ почињу да се формирају у Дечијој недељи, а свечано отварање сцене заказано је за 15. октобар 2023. са почетком у 11 часова на Великој сцени НП „Стерија“ и то извођењем представе „Јежева кућица“ Бранка Ћопића у режији Бојане Иванов-Ђорђевић која ће такође бити ангажована на раду са овим групама.

еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *