КОНЦЕРТ ОРКЕСТРА ДАНИЈЕЛА 30. ОКТОБРА

Међународни фестивал "Аиса&Фриендс" почео је протеклог викенда и одржава се на три локације у Београду и Вршцу. Организатор фестивала је Удружење српско-јапанског пријатељства "Ханами" из Вршца.

Фестивал је почео свечаним соло концертом Стеинwаy уметнице, концертне пијанисткиње АИСА ИЈИРИ 井尻愛紗 и из Јапана у недељу 23. октобра у Београдска Филхармонија .

Аиса је велики пријатељ Србије и уметничка директорка фестивала. У понедељак 24.октобра у Великој сали Kоларчева Задужбина одржан је Гала концерт фестивала "Аиса&Фриендс", са уметницима из целог света који су победници великог италијанског такмичења "Монтецатини Интернатионал Пиано Цомпетитион 2021.".

Од 25-30. октобра  фестивал се сели у Вршац у музичко конгресну дворану "Центра Милленниум" где ће се преко дана одвијати бесплатни мастеркласови деце музичких школа Србије са Стеинwаy уметницима. Сваке вечери од 19х ће бити концерти гостију из целог света. 29. октобра је финале Монтецатини Интернатионал Цомпетитион у Вршцу, где ће присуствовати и председник уметничког жирија Паоло Давиде Цогнети из Филхармоније из Фиренце.

Завршни концерт 30. октобра у Вршцу биће дует Аисе Иђири, Маико Мори и Оркестар ДАНИЈЕЛА