МЕДАЉЕ ЗА ПАНЧЕВАЧКЕ СТРЕЛЦЕ НА ТУРНИРУ У СЛОВАЧКОЈ
Алекса Ракоњац из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ је био најуспешнији такмичар Међународног турнира „Олимпијске наде“ у Нитри у Словачкој освојивши две златне медаље пушком.

На истом турниру Ива Ракоњац из СД „Панчево 1813“ ушла је у финале као трећа и завршила на осмом месту. Марко Нинковић из СД „Панчево 1813“ освојио је бронзану медаљу у категорији до 18 година старости пиштољем, а четврто место у конкуренцији до 20 година. У словачком граду Нитри прошлог викенда, одржан је традиционални међународни турнир ”Олимпијске наде” намењен за афирмацију младих такмичара ваздушним спортским оружјем, на којем је међу шездесет такмичара из Србије, учествовало и четворо из Стрељачке дружине ”Панчево 1813”.

„Алекса Ракоњац је по трећи пут за редом доказао да је најперспективнији такмичар Србије, и поново освојио две златне медаље и постао најуспешнији такмичар турнира. Првог дана је у конкуренцији до 18 година старости био први у основном мечу са резултатом од 626,1 пушком, а у финалу од осам најбољих, врло убедљиво освојио и златну медаљу. Сутрадан у конкуренцији до 20 година старости, Алекса Ракоњац је у основном мечу такође био први, и са лакоћом у финалу освојио и другу златну медаљу“, истакао је спортски директор СД „Панчево 1813“ Синиша Вељковић.

Ива Ракоњац је у конкуренцији до 18 година старости пушком успела да се са високим резултатом од 623,9 кругова пласира у финале на трећој позицији, али је завршила као осма, што је такође велики успех с обзиром на то да има 16 година. „У конкуренцији до 20 година старости се пласирала на једанаесто место резултатом од 617,8 кругова, али јој је мало недостајало за учешће у финалу“, каже Вељковић.

Марко Нинковић је у финале до 18 година старости пиштољем ушао као пети са резултатом од 552 круга, али је у финалном мечу од осам најбољих успео да освоји бронзану медаљу. Сутрадан у конкуренцији до 20 година старости је пре финала био трећи са 566 кругова, али је у финалном мечу освојио четврто место. „Иако му је друга медаља за мало измакла, Марко је био најуспешнији такмичар пиштољем од такмичара из Србије.

Велимир Нинковић је са 530 кругова пиштољем првог дана ушао у финале као седми, а завршио на осмој позицији у конкуренцији до 20 година старости, али другог дана се није пласирао у финале иако је остварио виши резултат од 541 круг“, наводи Вељковић.

За две недеље панчевачке јуниоре очекује друго коло Kупа Србије у Kикинди, а потом још три велика међународна такмичења.

Инфо: vojvodjanski.com