УСПЕШНИ УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „ЈОВАН БАНДУР“

Међу више од 100 најуспешнијих ђака из панчевачких основних и средњих школа који су добили награде од Града Панчева, нашло се 22 ученике Музичке школе „Јован Бандур“.

Они су током предходне школске године освајали најзначајније награде у Републици али и на међународним такмичењима.

Према речима професорке Јелене Цветић, веома су поносни на успехе својих ђака. „Град је одабрао 22 ученика да награди, много их је, тако да су награде добили само средњошколци и завршни разреди основне школе. Пуно им значи, то им је једна лепа награда, мотивација за даљи ради, тако да су сви задовољни и срећни. Републичке и међународне награде су долазиле у обзир. Ми смо их имали баш пуно из разних области од теоретских предмета до скоро свих инструмената, тако да смо јако срећни и поносни на све ученике и на колеге професоре“, рекла је Цветић. Лаура Kиш свира кларинет и осваја престижне награде на такмичењима. Ученица је осмог разреда Основне школе Братство Јединсто, упоредо похађа и Музичку школу.

„На такмичењу Даворин Јенко сам освојила лауреат, то је као прва награда. На републичком такмичењу сам освојила прву награда, а на републичком фестивалу лауреат“ открила је Лаура. Силва Врачар је ученица првог разреда средње Музичке школе. Kаже да је изузетно поносан на резултате које је досада остварила. „Такмичење из солфеђа и из терорије. На харфи свирала сам на међународном такмичењу и освојила сам друго место и специјалну награду“, каже Силва.

Ученике школе „Јован Бандур“ већ од почетка другог полугодишта очекију прва такмичења. Јелена Цветић професорка у овој школи истиче да сви који ће се такмичити се већ увелико припремају за оно што их очекује и да морају много да раде како би поновили успехе.

 

Инфо: vojvodjanski.com