„Михољски сусрети села“ 22. јуна у Избишту
Град Вршац добио је средства у висини пола милиона динара на основу јавног конкурса, који расписује Министарство за бригу о селу. Јавни позив се односи на доделу бесповратних средстава за организацију манифестације под називом “Михољски сусрети села” за 2024. годину.

Град Вршац је по први пут учествовао ове године а “Михољски сусрети села” биће одржани 22. јуна у Избиштву.

Ова значајна манифестација има за циљ да обогати друштвени живот младих, али и свих осталих мештана на селу, окупљајући представнике из целог региона и Србије.


- Избиште је село које има богату културно-историјску традицију. Ово је прави начин да неке манифестације, како културне, тако и спортске, подигнемо на још виши ниво. На овај начин желимо да покажемо да и у нашим насељеним местима можемо још квалитетније да организујемо културне, туристичко-спортске и гастрономске манифестације. Мештани Избишта, али и свих осталих насељених места Града Вршца, имаће прилику да се такмиче у шаху, пикаду и припремању традиционалних јела. Биће организована и изложба домаће радиности као и неизоставни фолклор, у којем наступају наши најмлађи учесници. Ово је прилика за дружење мештана из свих села- истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој.