Министар Селаковић обишао радове на реновирању просторија Удружења особа са инвалидитетом у Панчеву

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић недавно је обишао радове на адаптацији просторија Удружења особа са инвалидитетом у Панчеву.

Како је истакао, то министарство води бригу и координира са 33 Савеза особа са инвалидитетом, у оквиру којих делује више од 520 градских и општинских организација и уједно подсетио на кампању “Србија без баријера” чији је циљ да особама са инвалидитетом омогући потпуну укљученост у друштво.

Близу 5 милиона динара, биће уложено у радове, а средства су обезбедили ресорно министарство и Град Панчево.

-Нешто више од 450 милиона динара је опредељено из буџета за ову годину да се кроз програмски и стално отворени конкурс обезбеди финансирање рада различитих Удружења . У оквиру пројекта “Србија без баријера” издвојено је око 10 милиона динара како би се поред Панчева средиле и просторије Општинских организација у Бачкој Паланци и Врбасу- рекао је министар Никола Селаковић

Зграда у којој се налази Удружење у Панчеву је из 19. века и од тада није било значајнијих улагања и реконструкције. Просторије у тој згради користе од 1998 године, а удружење окупља око 650 чланова.

Фото-Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *