Награђени ученици за постигнуте врхунске резултате на такмичењима у познавању саобраћаја
Град Панчево и ове године наградио је бициклима ученике за постигнуте врхунске резултате на такмичењима у познавању саобраћаја. Татјана Божић, члан Градског већа града Панчева задужена за образовање у име Града Панчева уручила је данас награде ученицима који су остварили најбоље резултате на такмичењима у познавању саобраћаја. Победници, осам ђака Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Омољице су добили по бицикл од града Панчева и Комитета за безбедност града Панчева.


„Град Панчево и Комитет за безбедност града Панчева већ традиционално награђују најбоље ученике који су освојили престижна места на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Годинама деци обезбеђујемо бицикле и то није само награда, већ и обавеза да буду промотери саобраћајне културе. Ми на тај начин желимо да подстакнемо осталу децу из других школа да активно учествују и освајају престижне награде.Ове године је осморо ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице освојило награде и доделили смо им бицикле. Такође ћемо их обавезати да своја знања у вези са саобраћајном културом пренесу на остале ученике, али и родитеље и запослене. Захваљујем се и наставнику који сваке године са својом екипом постиже значајне успехе. Иначе, наставник Миодраг Тасић сваке године врло успешно са својим ученицима осваја награде. На 36. Европском такмичењу од 20 земаља његова екипа је освојила прво место, као и у конкуреницији од 28 екипа из региона. Овај успех не сме да остане незапажен, зато Град Панчево увек стоји иза тога да награди, подржи и подстакне инзваредни рад,“ изјавила је Татјана Божић. Вања Чинч, Нена Божић, Лазар Ђуканови и Алекса Вулин су освојили прво место на Европском такмичењу ,,Шта знаш о саобраћају“, а Хана Ћирић, Неда Тајгић, Вељко Панић и Огњен Илић су другопласирани.


Награђени ученици су истакли да им награда много значи, јер ће моћи да наставе даље да вежбају, да се усавршавају и напредују. Наставник Миодраг Тасић је нагласио да је ово такмичење веома важно због едукације деце, јер су они по статистици најугроженија популациона група у саобраћају и захвалио се представницима Града што су препознали рад и труд и што пружају несебичну подршку.


“Захвалио бих се Граду Панчеву што су препознали наш рад и труд. Ово је пројекат који је веома важан за читаву државу, јер деца на овај начин уче саобраћајну културу, која је важна с обзиром на статистику Агенције за безбедност саобраћаја у којој су најугроженија популација управо деца. Као педагог се трудим да им саобраћајну културу ширим и на неки начин се трудим да усвоје то знање и пренесу својим другарима како би се ове незгоде свеле на нулту”, рекао је наставник Миодраг Тасић.


Град Панчево ће и наредне године наставити са оваквим акцијама којима се утиче на повећање безбедности у саобраћају, пре свега деце и младих.

Извор: Војводина уживо и Град Панчево