ОШ „Јован Стерија Поповић“ уручено признање за најуспешнију школу у Војводини
Основна школа „Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде успешно је наставила са организацијом едукативних радионица и пројеката на тему уштеде енергије и заштите и унапређења животне средине. У склопу развоја великог пројекта “Енергија је свуда око нас”, ученици основне школе учестововали су на конкурсу који је расписао и реализовао Центар за развој науке, технологије и информатике, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање.


Учешће на овом ликовно литерарном конкурсу узело је чак 30 ученика основне школе из Велике Греде. У изузетно јакој конкуренцији пристиглих радова, у четири такмичарске категорије, Основна школа Јован Стерија Поповић проглашена је за најуспешнију школу у Војводини.Међу награђенима, ученици који су остварили најуспешније резултате били су Ива Секулић, освојено друго место за најбољу рачунарску презентацију, Дијана Радуловић, освнојено друго место у категорији најбољи ликовни рад, Филип Оливо, освојено треће место у категорији најбоља песма.


Осим награђених ученика и остали учесници остварили су значајан пласман и тиме допринели освајању престижне награде за најуспешнију школу у Војводини. Читав пројекат и радионице на тему очувања животне средине и промоција обновљивих извора енергије реализују се под менторством наставника географије Ненада Вукадиновића.


Овакве радионице и пројекти имају за циљ подизање свести код деце о важности ефикасног коришћења енергије и промовисању алтернативних извора енергије, те су од изузетног значаја за едукацију младих и њихових породица о очувању животне средине. Овакве радионице врло су важне за едукацију и развој свести код деце о неопходноси коришћења обновљивих извора енергије.

Извор-еВршац