Обележен Светски дан менталног здравља у Вршцу

У оквиру обележавања Недеље менталног здравља данас је у Градском парку одржана презентација радова корисника Одсека за радну терапију и рекреацију Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац, Центра за ментално здравље и Куће за заштићено становање. Посетиоци су имали прилику да се увере у креативност наших пацијената кроз изложене радове у виду уметничких слика уље и акрил на платну и шпер плочи, уникатних ручно рађених дрвених маски, радове рађене декупаж техником, цртеже, дуборезе, а презентован је и непрофитабилни часопис пацијената СБПБ Вршац, који уређује и потписује Одсек за радну терапију и рекреацију. Направљена је и мала продајна изложба која је такође протекла изненађујуће лепо и врло успешно за наше кориснике. Промоцију радова обишли су Маја Ристић Лажетић, чланица Већа за социјална питања и Татјана Николић посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине.

В.д. директора Специјалне болнице за психијатријске болести ''др Славољуб Бакаловић'' Вршац Др Јелена Ђокић срдачно је уз свој тим који се бави радно окупационом терапијом дочекала госте и посетиоце и обратила се медијима: ''Специјална болница за психијатријске болести у Вршцу као здравствена установа која се бави лечењем, рехабилитацијом и ресоцијализацијом пацијената пре скоро шест деценија отворила је одељење радно окупационе терапије. Од скоро је отворен Центар за ментално здравље и Кућа за заштићено становање у оквиру којих се такође спроводи радно окупациона терапија. Улога радно окупационе терапије јесте рехабилитација за повратак пацијената у социјалну средину, а сам циљ је побољшање физичких и менталних функција таквих пацијената, као и одржавање оних социјалних вештина које су имали пре започињања лечења. Радно окупациона терапија се спроводи индивидуално или групно у зависности од интересовања пацијената, у договору са њима и поштујући наравно њихове жеље. Поводом Недеље менталног здравља организовали смо изложбу као што имате прилику да видите ових слика и радова које су наши пацијенти направили у оквиру радно окупационе терапије.''
Штандови и изложба су такође заинтересовали и наше најстарије суграђане, кориснике Геронтолошког центра Вршац, који су нас посетили у великом броју у пратњи свог терапеута.

Град Вршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *