ОБИЛАЗАК ТЕКУЋИХ РАДОВА У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА У ПАНЧЕВУ

Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, обишла је текуће радове који се изводе у панчевачким средњим школама.

„Време школског распуста, односно време када нису ту ни ученици ни наставници, користи се за санирање простора школа, како би спремно дочекали нову школску годину. Из буџета града Панчева је ове године издвојено 9.400.000 динара за текуће одржавање за осам средњих школа. Најчешћи радови у средњим школама јесу санација фискултурних сала и уређење школских дворишта, репарације и фарбање улазних врата, делова фасаде, зидова у школи, санација кровова и радови на санитарним чворовима. Већина ових радова је у току и свакако ће се завршити до почетка нове школске године“ рекла је Татјана Божић.

Током обиласка, Татјана Божић, чланица Градског већа, посетила је Гимназију „Урош Предић“ у Панчеву, једну од најстаријих просветних институција у Србији. Зграда Гимназије и зграда фискултурне сале, која је њен саставни део, су утврђени за споменик културе одлуком о утврђивању Владе Републике Србије 1997. године. Градња зграде Гимназије започета је 1887. године, завршена је следеће године, када је саграђена и фискултурна сала. Град Панчево је у свом буџету предвидео финансијска средства за извођење радова на реконструкцији спортске сале са помоћним објектом у Гимназији који су били неоходни. Издвојена средства током ове године из буџета Града за Гимназију „Урош Предић“ су за санирање крова на главној згради, за реконструкцију спортске сале и молерско-фарбарски радове.обилазак текућих радова.

Инфо:  pancevo.rs