ПОЧЕЛА ГРАДЊА ПАРКИНГА КОД СИЛОСА У ПАНЧЕВУ
Изградња паркинга иза силоса у Панчеву почела је данас. Око стабала постављене су црвене траке, како би упозориле пешаке да не улазе у зону градилишта, а исцртана бела линија темељ је паркинга.

Из Градске управе апелују на грађане да уклоне паркиране аутомобиле и истичу да радовима неће бити угрожена стабла на овом потезу. У оквиру пројекта реконструкције и уређења приобаља у Панчеву, почела је и изградња новог паркинга на тамишком кеју. Простираће се на површини иза силоса, а планирана је изградња 69 паркинг места, од чега ће 4 бити намењена особама са инвалидитетом. „Цела површина коју обухвата овај паркинг се ставља између два постојећа дрвореда. Не уништава се ни квадратни метар зелене површине.

Све су то делови који су под турском калдрмом – насутим каменом, који су грађани и до сада користили за паркирање, али је то део који је рађен за окретање возила када су трактори чекали да уђу у силос. Не нарушавамо уопште зелене површине које су тренутно ту. Ради се 750 квадрата приступних саобраћајница и 75 квадрата приступних стаза које ће повезивати паркинг са шеталиштем поред Тамиша на кеју. Ради се и та приступна саобраћајница од кеја од Улице Радоја Дакића до уласка у комплекс силоса, ради се за тешко саобраћајно оптерећење, с обзиром на возила која долазе у силос”. , каже Ђурица Ресановић, секретар Секретаријата за инвестиције Градске управе Панчево. Око стабала постављене су црвене траке, како би упозориле пешаке да не улазе у зону градилишта, а исцртана бела линија темељ је паркинга који се копа.

„Kомплетан овај паркинг са десне стране приступне саобраћајнице је обележен на трену и стављена је трака. Остала су нам возила на том делу међутим и на овом делу са леве стране се исто ради паркинг и ту видимо исто паркирана возила, чак има и нерегистрованих, која одавно нису померана па би замолили све наше грађане који имају овде возила да склоне у том делу од приступног пута и овог што је обележен да уклоне возила како би радови могли да се изводе.Да би ипак изашли у сусрет грађанима прво смо почели са радовима са десне стране од приступног пута паркингу, како би грађани још неко време могли да користе део с леве стране. Свесни смо проблема са паркирањем у овом делу града”, каже Ресановић. На овом потезу најпре ће бити уређена кишна канализација и заштићена гасна инсталација, која пролази испод приступне саобраћајнице. У оквиру радова предвиђено је и постављање јавног осветљења дуж целог паркинга и приступне стазе до Тамиша.

Радове на кишној канализацији изводиће Финнет инжењеринг након ископа.    

Извор: vojvodjanski.com