ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПОНОВНО УСПОСТАВЉАЊЕ РАДА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ
Поводом Иницијативе за поновно успостављање рада Kанцеларије за младе града Панчева, Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину и представници Секретаријата за јавне службе и социјална питања примили су представнике потписника иницијативе на разговор, како би размотрили могућности и саслушали предлоге у циљу побољшања положаја младих у граду Панчеву и поновног успостављања рада Kанцеларије за младе града Панчева.

Представници Града и Градске управе саслушали су и са представницима организација договорили даљу сарадњу. – Важно је напоменути да Kанцеларија за младе града Панчева, иако тренутно нема Kоординатора, функционише административно (организује манифестације, реализује Kонкурс и сарађује са Домом омладине на програмима за младе), а ради се на томе да се запосли лице на позицији Kоординатора канцеларије за младе, рекла је овом приликом Марија Јевић.

Тренутно је у процедури и расписивање Јавног конкурса за су/финансирање програма и пројеката од јавног интереса у области омладинског сектора за 2022. годину, путем којег се су/финансирају пројекти и програми за младе. Представници Града и Градске управе су изразили жељу и вољу за сарадњом са младима и организацијама младих и за младе. Након овог састанка потписници Иницијативе послаће своје конкретне предлоге за унапређење рада и сарадње и започеће истраживања о потребама младих у које ће се укључити и Kанцеларија за младе града Панчева.

Инфо: pancevo.rs