СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТ ОДСЕКА ЗА ЏЕЗ МУЗИКУ МШ -ЈОСИФ МАРИНКОВИЋ- У ВРШАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Синоћним концертом у НП ,,Стерија", Одсек за џез музику МШ ,,Јосиф Маринковић" започео је обележавање своје прве деценије рада. На Великој сцени храма позоришне уметности ученици и професори су поделили велике емоције и радост, а публика је уживајући, награђивала извођаче честим и дугим аплаузима.

Млади и перспективни певачи и инструменталисти су својим аутентичним извођењима уживали у сценографији НП ,,Стерија". Цео овај доживљај није могао да се оргнизује без Центра Миленијум и њихове дугогодишње техничке подршке. Вршачка Музичка школа је поред београдске Музичке школе ,Станковић" и суботичке Музичке школе, образовна установа у Србији у којој се образују деца на смеру за џез музичара. "Овај Одсек израстао је из Интернационалног блуз и џез фестивала Џезтроник, на којем ученици и њихови наставници редовно учествују, већ десет година.

Школа је до сада стекла запажену улогу у развоју џез музике јер су многи њени ђаци наставили школовање на Факултетима за џез музику од Београда, Граца, Беча и до Амстердама. Ученици су до сада стицали додатна искуства на различитим радионицама џез музике у оквиру Фестивала Џезтроник и на том месту стекли позицију, углед и позив за учешће на џез фестивалима у Панчеву и Ваљеву." изјавила је Татјана Гердец Мрђа, директорка МШ Јосиф Маринковић. Неопходно је истаћи да ученици Одсека за џез музику имају предаваче који су стекли своје високо образовање у европским музичким центрима џез музике.

Данас су део српске културне сцене. Учествују у креирању друштвеног живота, а у нашем Граду са ученицима Музичке школе део су културног идентитета Града.

Извор: vrsac.com