Одржано 12. Светско првенство за нације у фидер риболову

Општина Бела Црква била је домаћин 12. Светског првенства за нације у фидер риболову.

Ово престижно такмичење привукло је учеснике из чак 27 земаља широм света и окупило неке од најбољих светских риболоваца на једном месту.


На каналу Дунав-Тиса-Дунав Савез спортских риболоваца Србије припремио је стазу за такмичаре, а учесници су своје вештине показали у суботу и недељу. Ненад Блажић из организационог одбора првенства захвалио опстини Бела Црква на помоћи и истако да су услови за риболов одлични.

На овогодишњем шампионату учествовало је 27. репрезентација. Учесници али и посетиоци задовољни су организацијом, али и прелепим амбијентом на ком се одржало такмичење.

Финално сабирање резултата и проглашење подедника одржано је у недељу, 9. јула, у спортској хали у Белој Цркви. Прво место освојила је репрезентација Мађарске, друго место Холандија и треће место припало је репрезентацији Енглеске.

Бела Црква се показала као одлична дестинација за риболов и организацију такмичења на нивоу светске риболовне заједнице. Организатори очекују да ће ово првенство служити као инспирација будућим генерацијама риболоваца.

Извор - еВршац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *