ОТВОРЕНО БАЛЕТСКО ОДЕЉЕЊЕ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ У ВРШЦУ

Балетска школа “Димитрије Парлић” из Панчева у ОШ “Вук Kараџич” у Вршцу отворила је издвојено одељење основне балетске школе.Због великог интересовања за формалним образовањем у балету решење се пронашло у сарадњи два града, Вршца и Панчева.

За отварање балетске школе пре свега је потребно обезбедити услове за одвијање наставе. Реконструкција свечане сале у Основној школи “Вук Kараџић” у Вршцу показала се као право решење. Издвојна одељења отворена су у Зрењанину, Владимировцу, Алибунару И сада у Вршцу.Школа је верификована да издаје сведочанства о завршеном основном И средњем балетском образовању: Тренутно је уписано 24 ученика у два одељења И 10 ученика у припремном одељењу.

Пријемни испит је организован након добијања решења а школа ће се даље развијати у односу на интересовање самих ученика. Сарадња два града Вршца И Панчева је константна на свим пољима а посебно када је образовање у питању, пре свега због близине ова два града. Отварање специјализованих и уметничких одељења подразумева дуге припреме И стварање потребних услова за рад, што је у овом случају уродило плодом.

Инфо: vojvodjanski.com