„ПАНЧЕВАЧКИ МАТУРАНТСКИ ПЛЕС“

Kанцеларија за младе града Панчева и Дом омладине Панчево и ове године организовали су манифестацију за матуранткиње и матуранте поводом завршетка средњих школа, под називом „Панчевачки матурантски плес 2022“. Учествовало је више од 600 матураната из 9 средњих школа са територије града Панчева.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је отворио свечану манифестацију и честитао матурантима, њиховим родитељима и професорима. „Велики матуранти, велики људи, честитам вам завршетак средње школе. Желим да свако од вас пронађе свој животни пут, пронађе себе, стекне најбоље дипломе и да постанете или запослени у великим компанијама, овде код нас у Панчеву или да оснујете своје фирме и успешно их водите. Многи од вас наставиће школовање, желим вам да добро прођете пријемне испите, да упишете оно што желите и да стичете академско знање. Желим успех и вама који ћете одмах кроз праксу и рад да покажете оно што сте научили. Такође, честитам родитељима, јер је ово важан тренутак и за њих, деца су направила још један велики корак у одрастању и полако постају „своји“, одрасли и одговорни људи. Професори, ви који сте дали све од себе да својим ђацима пружите сво ваше знање, вештине и умеће, и тиме помогли да се матуранти определе за будуће позиве, хвала вам на томе. Град Панчево ће и даље подржавати и улагати у систем образовања, како би се ученици остварили у будућности, пре свега у Панчеву. Ви сте понос и будућност Панчева!“, нагласио је градоначелник Ставановић том приликом.

Маруранти су плесали према корацима увежбаним са кореографима плесног клуба „Беоденс“ из Панчева и уз музику коју је пуштао ди-џеј Вулетин.

Kао и сваке године до сада од 2007., тачно у подне заједно су са вршњацима широм Европе, обележили завршетак средњошколског образовања. Најстарији средњошколци су плесали уз музику Јохана Штрауса „Слепи Миш“, кореографију која је иста за све, не само у Србији, него и у свим европским градовима и на тај начин учествовали у обарању Гинисов рекорд у симултаном плесу са највећим бројем плесача у свету.

Извор: pancevo.rs