ПРОСЛАВЉЕН 55. РОЂЕНДАН ШОСО „“МАРА МАНДИЋ“

Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“, прославила је 55. рођендан завршном приредбом у Народној башти.

Татјана Божић, члан градског већа за образовање на свечаној манифестацији је поздравила све присутне и истакла значај школе, као и активности које запослени спроводе у процесу инклузивног образовања.

„Школа, ШОСО „Мара Мандић“ тј. особље школе, наставници и деца су препознатљиви по успесима, активностима и креативности у нашем Граду и поносни смо на њихов рад. Наставићемо да им пружамо подршку, јер се у овој школи не образују само деца са сметњама у развоју, него у процесу инклузивног образовања запослени пружају подршку и деци која имају сметње у развоју, а похађају редован систем образовања“, нагласила је Татјана Божић.

Неколико дана су наставници заједно са ученицима обележавали рођендан низом активности. Занимљивим радионицама „На крилима пролећа“, „Правимо ветар“ и „Ухвати пролеће“ прикључила су се деца и из других школа. За конкурс „Моја магична школа“ пристигло је 400 ликовних радова из 13 основних школа са територије града Панчева, а награђено је 15 аутора. Признања за ангажовање током конкурса су добиле ОШ „Јован Јовановић Змај“ и ОШ „Свети Сава“ из Панчева. Активности поводом обележавање 55. рођендана ШОСО „Мара Мандић“ спроведене су у циљу развијања креативности код деце и дружења.

Извор: pancevo.rs