Панчево има најбржу атлетичарку
Наша најбржа атлетичарка на 100 метара Милана Тирнанић напустила је Црвену Звезду и вратила се у Панчево. Каријеру ће наставити у АК „Панонија”.Милана је 100 метара претрчала за 11 секунди 35 стотинки и недостаје јој још само стотинка да обори национални рекорд Корнелије Шинковић из 1987. године.


– Одлучила сам да у свом граду развијемо атлетику и да младима донесемо мотивацију и вољу за даљи развој овог спорта. Све остаје исто што се тиче мог рада и надам се новим успесима, рекла је Милана Тирнанић, АК Панонија-Панчево.


Спортски директор АК „Панонија” Александар Драгојевић истиче да је велики успех његовог клуба што је успео да врати Милану у Панчево и да ће се потрудити да јој омогуће добре услове за рад, јер велиих резултата нема без врхунских услова:


-Наш циљ је да у сарадњи са Миланом промовишемо атлетику у нашем граду и да дођемо до основних услова.За то имамо обећања од стране града и надамо се да ћемо добити бар стазу од 200 метара са 4 стазе, дакле мини атлетски полигон где би могли да укључимо децу из сва три атлетска клуба, али и из других спортова, Александар Драгојевић, спортски директор АК „Панонија”


Са Миланом ради тренутно холандски селектор Лоран који је тренер и најбољој атлетичарки света у прошлој години Фемки Бол. Њега је ангажовао Атлетски савез Србије да буде и ментор нашим тренерима:


-Била сам недавно на припремама три недеље у Јоханезбургу где сам радила са Лораном. Очекују ме важна такмичења ове године, а прво је Европско првенство у Паризу, а потом и учешће на Олимписјким играма. Очекује ме скупљање бодова на бројним митинзима у наредном периоду, све је могуће и надам се успеху, истакла је Милана Тирнанић.


АК Панонија-Панчево Панчево у сениорској конкуренцији одавно није имало свог учесника на великим атлетским такмичењима и од Милане се много очекује,а за почетак да на сто метара буде бржа за једну стотинку и да већ на пролеће обори државни рекорд на 100 метара.


013инфо.рс