ПЕТ ПОРОДИЦА ДОБИЛЕ СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ КУЋЕ НА СЕЛУ
Пет породица са територије општине Бела Црква потписало је данас тројне Уговоре у Министарству за бригу о селу. У питању су породице Kоларевић, Шајн, Миленковић, Игњатовић и Kерчуљ, а куће се налазе у насељеним местима Банатска Паланка, Јасеново, Дупљаја, Врачев Гај и Kусић.

Општина Бела Црква је пружила техничку подршку, тако да су породице успешно прикупили сву потребну документација и на крају је све завршено на опште задовољство, потписивањем уговора. „Насељавање празних кућа је императив за државу Србију и са великим задовољством могу да истакнем да је и наша општина активан учесник у остваривању тог циљу. Неизмерно сам срећна што смо помогли да пет породица, које нису биле у могућности да саме купе куће на селу, добију средства за куповину кућа од стране Министарства за бригу о селу.

То је и национални и државни задатак, не само за председника Републике, за Владу, за локалну самоуправу него за све нас, грађане Србије. Бићемо сигурнији, безбеднији, ићи ће нам боље, ако нам села нису празна“, каже председница општине Бела Црква Виолета Симић.

Извор: evrsac.rs