НОВЕ ЧЕТИРИ ВРШАЧКЕ ПОРОДИЦЕ ДОБИЛЕ СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ КУЋЕ НА СЕЛУ

Чланица Градског већа Вршца, ресорно задужена за социјална питања, Маја Ристић Лажетић, у име Града Вршца, потписала је са Министарством за бригу о селу Уговор за бесповратна средства за куповину још четири сеоске куће са окућницом.

Потписивањем уговора, још четири породице са територије Града Вршца добиле су бесповратна средства за куповину куће на селу. Вредност средстава за куповину крећу се до 1.200.000 динара по породици. “Лоша навика из прошлости, да стално одлазимо, дефинитивно је прекинута. Само данас, 530 кућа у селима Србије добило је нове власнике. Велики, прави повратак у села Србије је почео“, поручио је министар за бригу о селу Милан Kркобабић на потписивању рекордног броја, чак 530 уговора за куповину сеоске куће са окућницом, у селима на територији читаве Републике Србије.

Потписивањем у Палати Србија заокружен је овогодишњи циклус доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, за који је првобитно било опредељено 500 милиона динара, а затим, због изузетно великогинтересовања, ребалансом буџета још 580 милиона. Сеоске куће за које су потписани уговори налазе се у 95 локалних самоуправа у свим деловима Србије, односно у 300 села.

Тако нови дом на селу добија још 870 људи са 500 деце, и то 340 брачних и ванбрачних парова, 80 младих пољопривредника/це и 110 самохраних родитеља са територије читаве Србије. Радује што је просек година добитника кућа испод испод 30 година. До сада је средствима из овог програма купљена 1631 сеоска кућа са окућницом које се налазе у 119 јединица локалних самоуправа у свим деловима Србије, што је укупно око 5000 људи који остају на селу или одлазе из града да живе у селу. Нови живот и снага тих села је импозантна бројка од 2000 деце.

Извор: evrsac.rs