ПОЧЕЛА ДРУГА ФАЗА РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КРУЖНОГ ТОКА КОД ПЛИНАРЕ
Маја Витман, градска менаџерка, обишла је радове на реконструкцији кружног тока код Плинаре. Од понедељка је почела друга фаза радова: – Задовољни смо како су радови протекли приликом прве фазе радова. Овај инфраструктурни пројекат је од великог значаја за све грађане Панчева.

Добра сарадња са јавно-комуналним сектором се показала на делу. Урадили смо измештање и заштиту гасовода, део радова на реконструкцији водоводне мреже, кишне и фекалне канализације, саобраћајне траке са разделним острвима за приступ Улици Војвођански булевар, правац ка Плинари и први слој асфалта. Постављена је привремена вертикална и хоризонтална сигнализација. Грађани су благовремено обавештени постављањем сигнализације у Улици Лава Толстоја, која показује да је Стеријина улица практично затворена за саобраћај, односно да је слепа и да нема излаз на Улицу Милоша Обреновића.

Грађани имају безбедан прилаз Плинари и такође Биг шопинг центру. Усмеравање саобраћаја је видно постављањем саобраћајних баријера и исцртана је жута линија за усмеравање саобраћаја. Саобраћај се одвија неометано, али свакако молимо све учеснике у саобраћају, како моторних возила, тако и пешаке за додатну опрезност. Тренутно се радови изводе на скидању асфалта, како би се извели радови на инсталацијама. Подсећамо, друга фаза обухватиће радове на заштити инсталација, радове на коловозу, пешачким и бициклистичким стазама на другој половини Улице Милоша Обреновића (северни део раскрснице) и Стеријине улице.

У овој фази биће омогућено двосмерно одвијање саобраћаја у Улици Милоша Обреновића, док ће бити забрањен саобраћај у улицама Војвођански булевар и Стеријиној. Трећа фаза обухватиће радове на изградњи разделних острва, радове на пешачким и бициклистичким стазама, завршном слоју асфалта на комплетној раскрсници на коловозу, као и обележавању и постављању саобраћајне сигнализације и других радова, при чему је потребна потпуна обустава саобраћаја на свим прилазима раскрсници. Трећа фаза радова и сама обустава саобраћаја ће трајати што је могуће краће, а за време обуставе, саобраћај ће се преусмерити на околне улице. Радови су почели 17. маја, а завршетак се очекује до краја августа. Вредност изградње кружне раскрснице је 72 милиона динара са ПДВ-ом.

Извор: vojvodjanski.com