ПОЧИЊЕ 20. ЗЛАТНА ЈЕСЕН
Вечерас ће у Гудурици свечано бити отворена 20. јубиларна манифестација "Златна јесен". Организатори су и ове године припремили богат програм.

У оквиру сва три дана наступаће културно уметничка друштва из Србије, Северне Македоније и Републике Српске, а публици ће се на централној бини представити преко 600 учесника. У оквиру свечаног отварања, у просторијама удружења жена "Лепота различитости" биће приказана и музејска поставка "Етно соба" са разним експонатима и мотивима из прошлости, са ових простора, а ту је и традиционална Етно улица на којој ће разна удружења одржати Сајам рукотворина. За суботу је предвиђено такмичење у пуцању глинених голубова, шаху, пикаду, као и изложба домаће радиности у Дому пензионера, док ће се увече одржати свечани дефиле свих учесника.

Последњег дана манифестације, у недељу традиционално се одржава такмичење у кувању ловачког гулаша, дечји маскембал, док ће ове године турнир у боћању окупити чак 30 екипа из различитих крајева. Сваке вечери манифестације организовани су и забавни програми у виду концерата на главној бини, па ће тако у петак наступати естрадни уметник Иван Кукољ Куки, у суботу тамбурашки састав Банатски боеми, а у недељу по традицији публику ће забављати локални бенд Восток.

Протокол свечаног отварања:

18:30 - Сала месне заједнице, обилазак етно собе и омладинског центра

18:45 - Обилазак радова на изградњи спортске хале Изјаве за медије: Дејан Сантрач, заменик градоначелника Вршца 19:00 - Обилазак Сајма рукотворина у Етно улици

20:00 - Свечано отварање манифестације на централној бини

Извор: vrsac.com